ANKE AVVIST AV HØYESTERETT:  Merete Hodne i Gulating lagmannsrett i januar etter at hun var blitt dømt i tingretten for å ha  nektet Malika Bayan frisørtime i salongen.
Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.
ANKE AVVIST AV HØYESTERETT:  Merete Hodne i Gulating lagmannsrett i januar etter at hun var blitt dømt i tingretten for å ha  nektet Malika Bayan frisørtime i salongen. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.Vis mer

Høyesterett avviser anken fra frisøren i hijabsaken

Bot på 7 000 kroner blir stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisør Merete Hodne vant ikke fram med sin anke til Høyesterett i hijabsaken, melder Stavanger Aftenblad.

Dommen på 7 000 kroner i bot blir dermed stående.Bryne-frisøren ble i lagmannsretten tidligere i år dømt til å betale en bot på 7 000 kroner for brudd på diskrimineringslovgivningen etter at hun nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til frisørsalongen sin på Bryne.

Hodne har tidligere vært aktiv i Pegida og Stopp islamiseringen av Norge.

Denne anken berører ikke den siste saken Hodne var involvert. Sist ikke fikk hun ikke gjennom krav om rettslig kjennelse for at Per Inge Thorkildsen og Løgnaslaget skulle fjerne et sketsj hun fant støtende.

BLE NEKTET FRISØRTIME:  Malika Bayan fikk ikke frisørtime hos Merete Hodne fordi hun kom inn i salongen med hodeplagget hijab. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.
BLE NEKTET FRISØRTIME:  Malika Bayan fikk ikke frisørtime hos Merete Hodne fordi hun kom inn i salongen med hodeplagget hijab. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix. Vis mer

(NTB/Dagbladet).