Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett avviser anken i Monika-saken

- Siktede er klar på at han ikke er skyldig i anklagen mot seg, sier Lukosevicius' advokat.

FORKASTER ANKEN: Høyesterett avviser anken fra Donatas Lukosevicius, som er dømt til 18 års forsvaring for drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Foto: NTB Scanpix
FORKASTER ANKEN: Høyesterett avviser anken fra Donatas Lukosevicius, som er dømt til 18 års forsvaring for drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett avviser anken fra Donatas Lukosevicius, som er dømt til 18 års forsvaring for drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja, melder Bergensavisen.

- Høyesterett har lagt til grunn at tidligere forsvarer hadde tilstrekkelig fullmakt fra siktede til å heve ankesaken. Det må vi bare ta til etterretning, selv om siktede er klar på at han ikke er skyldig i anklagen mot seg, sier advokat John Christian Elden til Bergensavisen.

Dermed blir dommen på 18 års forsvaring for drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja blir stående for Lukosevicius. I januar bestemte 34-åringen seg for å trekke anken til lagmannsretten. Etter noen dager ombestemte han seg og ønsket likevel ny rettssak.

I januar bestemte 34-åringen seg for å trekke anken til lagmannsretten. Etter noen dager ombestemte han seg og ønsket likevel en runde i lagmannsretten. Nå har Høyesterett satt foten ned for dette.

Lettet

Stig Nilsen, bistandsadvokaten til Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, sier til NRK at hun er lettet over at saken avsluttes nå.

- Men hun vil nok bruke litt tid på å fordøye dette, sier Nilsen.

I en e-post skriver Nilsen at Sviglinskaja også vil rette en stor takk til de som har bidratt i saken.

Ombestemte seg

14. november 2011 ble åtte år gamle Monika Sviglinskaja funnet død i sitt eget hjem i Sund utenfor Bergen. Saken ble først henlagt som selvdrap, men i fjor sommer ble morens tidligere samboer, Donatas Lukosevicius, dømt til 18 års forvaring for drapet i Nordhordland tingrett.

Lukosevicius anket dommen. Men kun få uker før ankesaken skulle opp for Gulating lagmannsrett, kom den overraskende meldingen om at Lukosevicius og hans forsvarer Aasmund Sandland hadde trukket anken. Tre dager senere ombestemt han seg på nytt, sparket advokat Aasmund Sandland og ba om å bli i representert av John Christian Elden.

Kristina Sviglinskaja svarte med å levere en innsigelse mot at John Christian Elden ble oppnevnt som forsvarer, fordi han tidligere har forsvart Geir Gudmundsen, tidligere politimester i Hordaland politidistrikt, i samme sakskompleks.

Begge sakene skulle behandles av Høyesterett. Elden opplyser til NRK at saken om hans egnethet som forsvarer er ferdig, siden Høyesterett har forkastet Lukosevicius' ankebegjæring.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media