Høyesterett avviser anken

Foreldren krevde at legene ga datteren næring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske høyesterett avgjorde i dag at de avviser foreldrenes anke om Theresa «Terri» Schiavo skal få gjeninnsatt sonden, skriver CNN.

Sent i går kveld leverte foreldrene Bob og Mary Schindler inn en 40 siders lang anke hos USAs høyesterett. Foreldrenes krav var at legene måtte gi datteren næring og dermed sette inn sonden som har holdt datteren i live i femten år.Dommeren ga ingen begrunnelse for avgjørelsen.

Kampen tapt

Etter dagens avslag kan det se ut til at foreldrenes kamp om Terris liv kan gå tapt.

Terri har siden forrige fredag levd uten sonden etter at ektemannen vant frem i domstolen i Florida. Legene sier at Terri vil dø innen en uke eller to uten næring.

Sonden har blitt tatt ut to ganger før, men har ved hvert tilfelle blitt satt inn igjen.

Foreldrene har lenge kjempet mot ektemannen, og har ved flere anledninger anket saken. Dette var tredje gangen de prøvde å involvere den høyeste domstolen. Denne gang tok de imot anken, men bestemte i dag for å avvise den.

Brudd på rettigheter

I anken hevdes det at vedtaket om å fjerne sonden er et brudd på Terris grunnlovfestede rettigheter.

- Når jeg lukker øynene om natten, klarer jeg ikke å se annet enn Terris ansikt foran meg mens hun sulter ihjel, sa Mary Schindler til reportere etter at anken var levert i går.

- Vær så snill, noen der ute, stopp denne galskapen. Vær så snill å la datteren min få leve.

Splittet

Spørsmålet Terri Schiavo har vakt kraftige følelser hos amerikanerne. Og saken har havnet hos politikerne. Konservative politikere har forsøkt å få stevnet inn hjernedøde Terri som vitne i en høring om barmhjertighetsdrap, slik at hun får status som beskyttet vitne.

Mens moren og faren til Terri har forsøkt alt for å hindre ektemannen fra å få skrudd av respiratoren, har Michael Schiavo nå fått rettens endelige medhold i at Terri skal få lov til å dø.

Michael Schiavo hevder at han snakket med henne om dødshjelp før hun ble hjerneskadd. Terri skal ha sagt at hun heller ville dø enn å holdes kunstig i live dersom noe slikt skulle skje.

Demonstranter: 13 demonstranter ble i går kveld arrestert etter at de prøvde å komme seg inn på sykehuset for å gi Terri vann.
Kasteball:Terri har i femten år blitt holdt i live av en sonde. Nå sprikes verden i om hun skal få leve videre eller ikke.