Høyesterett avviser ankene i Faiza-saken

Shamrez Khan og Håvard Nyfløt må dermed sitte henholdsvis 19 og 18 år i fengsel.

DREPT: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to anket over saksbehandlingen og straffeutmålingen i saken om kidnappingen og drapet på 26 år gamle Faiza Ashraf i 2010. 3. februar det året ble Ashraf bortført fra en bussholdeplass i Bærum. Hun klarte å ringe politiet mens hun lå innesperret i et bagasjerom i en bil, men politiet klarte ikke å spore samtalen presist nok til å finne ut hvor hun var.

Viste hvor liket lå Khan ble pågrepet samme dag som Ashraf ble bortført. Nyfløt ble pågrepet en uke senere. Nyfløt innrømmet at han bortførte Ashraf på oppdrag fra Khan. Han har også forklart at Ashraf døde ved et uhell. Nyfløt viste politiet hvor han hadde skjult liket.

I Asker og Bærum tingrett ble Nyfløt dømt for forsettlig drap og for bortføringen av Ashraf. Khan ble dømt for medvirkning til bortføringen, men ikke for drapet. Da ble straffen henholdsvis 17 og 8 års fengsel.

Strafferabatt for Nyfløt Da ankesaken kom opp for Borgarting lagmannsrett, festet ikke retten lit til forklaringen om at drapet var et uhell. Retten konkluderte i stedet med at Faiza Ashraf ble drept med overlegg, og at drapet ble utført på oppdrag fra Khan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer