Høyesterett avviser Sigrid-anke

Dommen mot mannen blir dermed stående.

AVVIST:  Høyesterett har avvist anken fra 39-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix
AVVIST: Høyesterett har avvist anken fra 39-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyesterett har avvist anken fra 39-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Dommen mot mannnen blir dermed stående, melder NRK.

39-åringen ble i Borgaring lagmannsrett dømt til tvungent psykisk helsevern.

- Foreldrene til Sigrid er meget lettet og tilfreds med resultatet og at denne delen av saken nå er avsluttet, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.

Borgarting lagmannsrett hadde i realiteten ikke noe annet valg enn å dømme 39-åringen til overføring til tvungent psykisk helsevern. Juryen fant at mannen ikke var skyldig i strafferettslig forstand, noe som medfører at han ikke kan dømmes til straff.

Drept og dumpet Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø rett over midnatt natt til søndag 5. august 2012. En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo. Liket bar preg av å ha ligget der i relativt lang tid.

Kriminalteknikerne, etterforskerne og rettsmedisinerne har ikke kunnet fastslå sikkert hvor, hvordan eller når hun ble drept.

Aktoratet mener etterforskningen viser at det var den da 38 år gamle ålesunderen som bortførte henne fra Østensjø, tok henne med til campingvogna han disponerte på Bryn og utsatte henne for vold der, for så å dumpe liket.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer