Høyesterett avviste anke fra «helikopterlegen»

Høyesterett har avvist anken fra den voldtekts- og utpressingsdømte legen (39) fra Hamar.

ANKESAKEN: Her er helikopterlegens advokat Harald Stabell under ankesaken som gikk i Eidsivating lagmannsrett i november i fjor. Heller ikke da nådde han frem. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
ANKESAKEN: Her er helikopterlegens advokat Harald Stabell under ankesaken som gikk i Eidsivating lagmannsrett i november i fjor. Heller ikke da nådde han frem. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er trolig siste punktum satt i saken, skriver Hamar Arbeiderblad.

Legen er kjent skyldig i voldtekt, voldtektsforsøk og seksuelle handlinger med barn. Lagmannsretten dømte mannen for fire tilfeller av voldtekt og tre tilfeller av voldtektsforsøk. I tillegg er han fradømt retten til å være lege.

Han ble i desember i fjor dømt til 10 års forvaring, etter at Eidsivating lagmannsrett opprettholdt den samme straffen som Hedmarken tingrett noen måneder tidligere hadde kommet fram til.

Etter at Høyesterett sa nei til å behandle saken er dommen rettskraftig, og den forhenværende legen skal overføres til soning i en forvaringsanstalt.

Ifølge Hamar Arbeiderblad skal han inn på forvaringssoning på ett av de store fengslene på Østlandet. Mannen har de siste månedene sittet i varetekt i et mindre fengsel på Østlandet, etter at han ble overført fra Hamar fengsel som en konsekvens av at han brøt fengselsreglene i Hamar og fikk en mobiltelefon smuglet inn på cella si i fjor sommer.

Det var et enstemmig ankeutvalg i landets øverste domstol som besluttet å si nei til anken fra legen.
(NTB)