Høyesterett avviste Tuckers anke

WASHINGTON (NTB): USAs høyesterett sa nei til å redde Karla Faye Tuckers liv, drøyt fire timer før hun skulle ledes til dødskammeret i Huntsville. 38-åringen tilbrakte de siste timene sammen med mann, far og søster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Texas har ikke henrettet en kvinne siden den amerikanske borgerkrigen. Derfor vakte forberedelsene til å ta livet av den vevre kvinnen på helt uvanlig oppmerksomhet i staten som i fjor sto for halvparten av alle henrettelser i USA.

Ikke livsvarig

Guvernør George Bush jr., sønn av eks-presidenten, gjorde det på forhånd klart at bare en positivt vedtak fra landets ni fremste dommere ville få ham til å utsette henrettelsen.

Etter at delstatens benådningskomite i går avviste Tuckers bønn om livsvarig fengsel med 16 stemmer mot to som avsto, var en 30 dagers utsettelse Bush' eneste alternativ til å la henrettelsen gå sin gang. Texas tar livet av mordere med gift.

Delstaten har i motsetning til mange andre ikke innført livsvarig fengsel uten adgang til løslatelse. Dermed ville Tucker alt i 2003 ha vært kvalifisert til å søke benådning, noe som trolig bidro til at alle anker ble forkastet.

Frelst i fengsel

Den tidligere prostituerte stoffmisbrukeren ble frelst i fengselet noen måneder etter at hun drepte Jerry Dean og Debora Thornton med en meterlang hakke i 1983. Det bestialske dobbeltdrapet og Karlas påstand om at det ga henne seksuell tilfredsstillelse hver gang hakka traff ofrene, gjorde det lett for juryen å anbefale dødsstraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer