Kriminalitet

Høyesterett barberte LSD-straff

Høyesterett har dømt en 36 år gammel nordmann til 45 timers samfunnsstraff for å ha smuglet 125 brukerdoser med LSD.

REDUSERT STRAFF: Mannen ble først dømt til 120 timers samfunnsstraff for å ha smuglet 125 brukerdoser LSD. Lagmannsretten reduserte straffen til 75 timer til det hele endte opp med 45 timers samfunnsstraff i Høyesterett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REDUSERT STRAFF: Mannen ble først dømt til 120 timers samfunnsstraff for å ha smuglet 125 brukerdoser LSD. Lagmannsretten reduserte straffen til 75 timer til det hele endte opp med 45 timers samfunnsstraff i Høyesterett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Fredrikstad tingrett behandlet straffesaken i 2016, ble den nå 36 år gamle mannen dømt til 120 timer. Straffen for å ha innført 125 brukerdoser med LSD er redusert fra 120 til 45 dagers fengsel, som skal gjennomføres som samfunnsstraff.

I februar i år senket Borgarting lagmannsrett straffen. Lagmannsretten mente en samfunnsstraff på 75 timer ville være en riktigere straff for å ha smuglet 125 brukerdosene til en samfunnsstraff.

Nå har Høyesterett nesten halvert straffen etter lagmannsrettens avgjørelse, og senket straffen til 45 timer samfunnsstraff for å ha innført 125 brukerdoser med LSD.

-Mindre farlig

Advokat John Christian Elden som forsvarte 36-åringen konstaterer at Høyesterett har foretatt en viktig justering ut fra moderne forskning.

Han viser blant annet til begrunnelsen Høyesterett har lagt til grunn. Hvor det blant annet vises en rapport fra dr. J. G. C. von Amsterdam, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu i Amsterdam, Nederland, hvor det konkluderes med at LSD bare er dødelig ved ekstremt høye doser.

- Høyesterett har slått fast at LSD ikke er et dødelig narkotikum, og at det er vesentlig mindre farlig enn tidligere antatt, sier advokat Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer