Høyesterett ber politikerne rydde opp etter sin egen avgjørelse som rammer feilbehandlede pasienter

- Temmelig urimelig.

MISFORNØYD: Assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN mener Høyesterett svekker rettssikkerheten til pasientskadde i en ny kjennelse. Foto: Anita Arntzen
MISFORNØYD: Assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet LTN mener Høyesterett svekker rettssikkerheten til pasientskadde i en ny kjennelse. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyesterett har avsagt en kjennelse som Personskadeforbundet LTN mener vil føre til at pasientskadde ikke vil tørre å gå rettens vei for å få den erstatningen de mener de har krav på etter feilbehandling i helsevesenet.

- Dette skaper et betydelig rettssikkerhetsproblem for de pasientskadde, sier assisterende generalsekretær Per Oretorp til Dagbladet.

En gutt (8) fikk godartet, men voksende hjernesvulst i år 2000. Etter behandling og flere operasjoner, er den nå 23 år gamle mannen blitt blind, er plaget av manglende luktesans, har mistet evnen til å kjenne temperaturforskjeller og har hormonforstyrrelser og såkalt ulvehunger.

Gikk mot sitt tidligere vedtak I november 2005 mente Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at han hadde krav på erstatning for synstapet, men ikke de andre plagene. I mars 2010 avgjorde Pasientskadenemnda (PSN) at han har krav på erstatning for samtlige helsekomplikasjoner.

Stridens kjerne oppsto etter at NPE og PSN hadde fastsatt en erstatning som guttens familie mente var for lav, og de gikk til søksmål mot staten.

I sitt tilsvar til tingretten, argumenterte PSN plutselig mot sitt eget tidligere vedtak om erstatningsansvar og hevdet at «forvaltningen således hadde hatt galt utgangspunkt for erstatningsutmålingen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer