Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett forkaster anken i Müller-saken

Dommen på 21 års fengsel for drapet på hans kone Agnes Müller blir stående.

DREPT: Det ble søkt etter tobarnsmora Agnes Elisabeth Müller i Dørvika i Lysefjorden i fjor. Ektemannen er dømt til 21 års fengsel.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
DREPT: Det ble søkt etter tobarnsmora Agnes Elisabeth Müller i Dørvika i Lysefjorden i fjor. Ektemannen er dømt til 21 års fengsel. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett forkaster Thomas Müllers anke. Dermed blir dommen på 21 års fengsel for drapet på hans kone Agnes Müller stående.

Det melder Stavanger Aftenblad. Det var ektemannen selv som meldte Agnes Müller savnet i påsken 2014. Drøyt to uker senere ble hun hentet opp fra 70 meters dyp i Lysefjorden.

Ifølge tiltalen bandt den tyske rørleggeren kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

Påtalemyndigheten mente motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Müller ønsket å skille seg. I tingretten erkjente Thomas Müller forsettlig drap, men han hevdet at kona hans hadde ønsket å dø.

- I mange måneder hadde vi planlagt at jeg skulle hjelpe henne og at det skulle se ut som hun bare hadde stukket av, sa han under rettssaken.

Både tingretten og Gulating lagmannsrett dømte ham til 21 års fengsel for drap og voldtekt. Thomas Müller anket dommen fra lagmannsretten fordi han mente det var gjort en alvorlig saksbehandlingsfeil da jurymedlemmene ikke ble bedt om å ta stilling til om kona hadde ønsket å dø.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media