Høyesterett forkaster morens anke i Christoffer-saken

Lagmannsrettens dom er dermed rettskraftig.

Moren ble i Agder lagmannsrett dømt til betinget fengsel i ett år og seks måneder for ikke å ha grepet inn i mishandlingen som sønnen Christoffer ble utsatt for av sin stefar, og som endte med at åtteåringen døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Moren ble i Agder lagmannsrett dømt til betinget fengsel i ett år og seks måneder for ikke å ha grepet inn i mishandlingen som sønnen Christoffer ble utsatt for av sin stefar, og som endte med at åtteåringen døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesteretts ankeutvalg forkaster anken fra moren i Christoffer-saken. Lagmannsrettens dom er dermed rettskraftig.

Moren ble i Agder lagmannsrett dømt til betinget fengsel i ett år og seks måneder for ikke å ha grepet inn i mishandlingen som sønnen Christoffer ble utsatt for av sin stefar, og som endte med at åtteåringen døde.

Ankeutvalget begrunner avgjørelsen med at den som har omsorgsansvar for et barn kan bli strafferettslig ansvarlig for ikke å ha grepet inn mot mishandling som barnet blir utsatt for av andre.

I slike tilfeller kan ren passivitet være nok til å utløse et straffansvar.

- Dette innebærer en viktig rettsavklaring, og en styrking av barns vern mot overgrep fra sine foreldre og andre omsorgspersoner, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Riksadvokaten har de siste årene rettet stor oppmerksomhet mot slike problemstillinger i sin dialog med politiet, og understreker viktigheten av at politiets etterforskning så raskt som mulig rettes mot passiv medvirkning dersom det er aktuelt.

- Jeg er sikker på at politiet merker seg ankeutvalgets avgjørelse i Christoffer-saken med interesse, sier Busch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer