Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett forkastet potetgull-anke

Høyesterett har forkastet en anke fra Maarud i den pågående striden om hvem som skal ha lov til å kalle chipsen sin potetgull.

POTETGULLKRANGEL: Maarud har produsert «potetgull» siden 1936 og har tatt patent på merkenavnet. Nå krever Orkla-eide Kims å få bruke potetgullnavnet. Foto: NTB Scanpix
POTETGULLKRANGEL: Maarud har produsert «potetgull» siden 1936 og har tatt patent på merkenavnet. Nå krever Orkla-eide Kims å få bruke potetgullnavnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor konkluderte Oslo tingrett med at Maaruds varemerkeregistrering av begrepet «potetgull» var ugyldig. Saken kom opp der fordi Orkla ønsket å kalle sin Kims-chips det samme.

Maarud har anket til Borgarting lagmannsrett, som skal behandle saken i november. I mellomtida har Maarud bedt om en såkalt midlertidig forføyning, det vil si en rettsavgjørelse om at andre ikke kan bruke ordet «potetgull» fram til ankesaken er behandlet.

Borgarting lagmannsrett konkluderte i november med at det ikke var grunnlag for noen slik midlertidig forføyning, og nå har Høyesterett kommet til samme konklusjon, melder NA24.

Høyesterett forkaster dermed anken og avgjør samtidig at Maarud må betale saksomkostningene på drøyt 24.000 kroner.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!