Høyesterett ga streng straff for tvangsgifte

18-årig jente ble drapstruet til å gifte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To kurdiske menn har i Høyesterett fått skjerpet straffen betraktelig for å ha tvangsgiftet sin 18 år gamle datter og søster, melder Drammens Tidende.

Jentas far er dømt til to år og seks måneders fengsel, mens jentas bror er dømt til to års fengsel. I lagmannsretten ble de to dømt til henholdsvis ett år og ni måneder og ett år og fem måneder. Dommen fra tingretten var enda mildere, henholdsvis bare ti og åtte måneder.

Dermed sender Norges høyeste rettsinstans et klart signal om hvordan denne typen saker skal behandles i rettssystemet.

Jenta har forklart at hun ble truet av faren, broren og flere andre fra det kurdiske miljøet med at hun ville bli drept dersom hun ikke giftet seg med en mann fra Irak.

Levde i skjul

18-åringen har levd i skjul, og påtalemyndigheten måtte overtale henne i flere dager for å få henne til å forklare seg da saken var oppe i Drammen tingrett i fjor vår.

Jenta hadde kjæreste i Norge. I tingretten forklarte hun at hun rømte til et krisesenter etter at hun ble truet med kniv av broren på grunn av forholdet. Kjæresten hennes ble deretter banket opp av broren, faren og en tredjemann, noe broren nektet for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer