Kopseng får ikke anke voldtektsdom

Høyesterett har avslått å behandle Kopsengs anke

Hevdet det var feil i saksbehandlingen.

DØMT: Julio Kopseng ville anke saken til Høyesterett på bakgrunn av feil i saksbehandlingen og for at saken var blitt forhåndsprosedert i mediene. Bildet er tatt i den gamle operaen på Youngstorget i forbindelse med et program på TV2 i 2010. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DØMT: Julio Kopseng ville anke saken til Høyesterett på bakgrunn av feil i saksbehandlingen og for at saken var blitt forhåndsprosedert i mediene. Bildet er tatt i den gamle operaen på Youngstorget i forbindelse med et program på TV2 i 2010. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julio Kopseng (38) har fått avslått sin ankebehandling av Høyesterett, melder VG.

I mai ble Julio Kopseng (38) dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid for seksuelle overgrep mot 17 kvinner i tidsrommet 2001-2013. Det er lovens maksimumsstraff og den strengeste voldtektsdommen i Norge i nyere tid.

- Jeg er så overveldet, jeg har nesten ikke ord! sa en 28-årig Oslo-kvinne til Dagbladet etter at dommen ble kjent.

Kopseng ville anke saken til Høyesterett på bakgrunn av feil i saksbehandlingen og for at saken var blitt forhåndsprosedert i mediene, skriver TV 2.

- Jeg mener avgjørelsen er feil. Vi har allerede avtalt å ta saken til domstolen i Strasbourg. Det er en del viktige prinsipper der som er verdt å ta videre, sier Kopsengs forsvarer Sigurd Klomsæt TV 2.