Høyesterett lar Fesil-dommen stå

Tidligere konserndirektør dømt til to års fengsel for grov korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett fant ikke grunn til å gjøre om dommen fra Hålogaland lagmannsrett der en tidligere konserndirektør i Fesil ASA i fjor ble dømt til to års fengsel for grov korrupsjon.

Saken dreier seg om finansiering av en hestevogn til en verdi av 1.375.000 kroner. Den tidligere konserndirektøren fikk ifølge dommen sin venn, en tidligere direktør i entreprenørselskapet Mo Bygg og Anlegg AS, til å gjennomføre transaksjoner som finansierte den luksuriøse hestevognen.

Den medtiltalte ble i lagmannsretten dømt til fengsel i ett år for grov korrupsjon, mens to ansatte i Fesil ASA ble dømt til fengsel i åtte måneder for medvirkning.

Høyesterett støtter seg til lagmannsrettens avgjørelse, og slår samtidig fast at lagmannsretten hadde kompetanse til å behandle spørsmålet om grov korrupsjon. Høyesterettsdommerne fant ikke grunn til å endre straffutmålingen for noen av de domfelte.

Saken ble behandlet på nytt i lagmannsretten i august i fjor, etter at lagretten et halvt år tidligere frikjente de fire tiltalte. Frikjennelsen ble satt til side av dommer Kari Mjølhus. Saken ble denne gang behandlet av fire meddommere og tre fagdommere i stedet for en lagrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer