Høyesterett lar Fesil-dommen stå

Tidligere konserndirektør dømt til to års fengsel for grov korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett fant ikke grunn til å gjøre om dommen fra Hålogaland lagmannsrett der en tidligere konserndirektør i Fesil ASA i fjor ble dømt til to års fengsel for grov korrupsjon.

Saken dreier seg om finansiering av en hestevogn til en verdi av 1.375.000 kroner. Den tidligere konserndirektøren fikk ifølge dommen sin venn, en tidligere direktør i entreprenørselskapet Mo Bygg og Anlegg AS, til å gjennomføre transaksjoner som finansierte den luksuriøse hestevognen.

Den medtiltalte ble i lagmannsretten dømt til fengsel i ett år for grov korrupsjon, mens to ansatte i Fesil ASA ble dømt til fengsel i åtte måneder for medvirkning.

Høyesterett støtter seg til lagmannsrettens avgjørelse, og slår samtidig fast at lagmannsretten hadde kompetanse til å behandle spørsmålet om grov korrupsjon. Høyesterettsdommerne fant ikke grunn til å endre straffutmålingen for noen av de domfelte.

Saken ble behandlet på nytt i lagmannsretten i august i fjor, etter at lagretten et halvt år tidligere frikjente de fire tiltalte. Frikjennelsen ble satt til side av dommer Kari Mjølhus. Saken ble denne gang behandlet av fire meddommere og tre fagdommere i stedet for en lagrett.

(NTB)