13 års nabokrangel:

Høyesterett må avgjøre om hustaket skal byttes

- Vi ante ikke at det kunne være sjenerende for andre, sier huseieren.

UUTHOLDELIG: Taket på huset til høyre skal gi et så kraftig gjenskinn at naboen til venstre ikke kan leve med det. Foto: Ritzau Scanpix
UUTHOLDELIG: Taket på huset til høyre skal gi et så kraftig gjenskinn at naboen til venstre ikke kan leve med det. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et glinsende hustak fra 2005 har i 13 år vært stridens kjerne i en nabokrangel i danske Lystrup. Men kan gjenskinnet fra et tak være så belastende at eieren pålegges å bytte det ut? Det er spørsmålet Høyesterett i landet nå må ta stilling til, etter at saken har nådd Danmarks høyeste rettsinnstans.

Advokaten Michael Serup og hans kone Alice Serup eier huset med det mye omdiskuterte taket. De har anket saken to ganger, etter at både den danske tingretten og lagmannsretten ga naboen Bente Brusgaard medhold.

Mandag denne uka gikk saken for retten.

Uakseptabel belastning

- Vi mener at det er verdt bryet å ta denne saken til Høyesterett, da den har en generell betydning for flere enn oss, sa Michael Serup til Ekstra Bladet like etter rettssaken.

Den 13 år gamle feiden startet da ekteparet byttet ut sitt brune tak med svart og glinsende takstein. Dette ble så sjenerende for Brusgaard at hun tok kontakt med Aarhus kommune, før saken til slutt havnet hos tingretten i 2012.

Etter en rekke vurderinger og rapporter besluttet retten at taket var en større belastning for naboen enn hva man kan ventes å akseptere. Dermed falt dommen i Brusgaards favør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer