Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett opphevet voldtektsdom mot falsk politimann

Ble dømt for åtte voldtekter i tingretten, men «bare» to i lagmannsretten før voldtektsdommen ble opphevet i høyesteretten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som i lagmannsretten ble dømt for to voldtekter, men ble frikjent for seks andre, har fått dommen opphevet i Høyesterett.

Den 42 år gamle trailersjåføren, som er omtalt som "den falske politimannen", var tiltalt for åtte voldtekter. Han har erkjent i Stavanger tingrett og i Gulating lagmannsrett at han har gitt seg ut for å være politimann i møte med prostituerte, blant annet i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

Han skal ha hatt en pistollignende gjenstand i beltet og vist fram et falskt politiskilt. Ifølge tiltalen skal han ha skaffet seg sex med flere kvinner ved å true dem med politianmeldelse.

Mannen ble i tingretten dømt skyldig i alle de åtte voldtektene, men anket til lagmannsretten. Der ble han bare dømt skyldig i to av dem. Med en fengselsstraff på tre år og seks måneder. I Høyesterett ble den dommen opphevet.

- I saken her har de tre fagdommerne i lagmannsretten ikke funnet straffskyld bevist for seks av åtte voldtekter – åtte voldtekter som ut fra tingrettens domsgrunner bevismessig og rettslig ser ut til å ligge nokså likt an. Det er ingenting i sakens sammenheng for øvrig som er egnet til å forklare hvordan de to voldtektene skiller seg fra de seks, heter det i avgjørelsen til Høyesteretts ankeutvalg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling