Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett opprettholder dom for hundedrap

Høyesterett opprettholder dommen på 90 dagers fengsel for mannen som avlivet hunden Lukas ved drukning. Dyrevernere kaller dommen et tilbakeslag for dyrs rettssikkerhet.

DREPT: Hunden Lukas ble funnet drept. Foto: Privat
DREPT: Hunden Lukas ble funnet drept. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle mannens hund ble funnet druknet og festet til et betongrør under Krapfossbrua i Moss sommeren 2014. Ifølge dommen slo hunden seg og døde av drukning etter tre til fire minutter.

Eieren meldte seg selv for politiet da saken ble kjent i mediene.

30-åringen ble først dømt til seks måneders fengsel i Moss tingrett, men både han og påtalemyndigheten anket saken. I september halverte Borgarting lagmannsrett straffen til tre måneder, og påtalemyndigheten anket til Høyesterett. Mandag forkastet Høyesterett anken.

- Vi er dypt skuffet. Dette er ikke annet enn en stor seier for alle dyremishandlere i Norge, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen til NTB.

Hun forteller at alliansen nå vurderer å ta saken til Stortinget.

- Vi ser at de strafferammene som Stortinget har gitt, ikke blir brukt. Det er et alvorlig demokratisk problem at Høyesterett ikke anvender lovene, men skaper sin egen virkelighet, sier Kleveland.

Mannen har tapt retten til å holde husdyr i fem år for grove brudd på dyrevelferdsloven.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram