Hevder han ble forgiftet av kona:

Høyesterett: - Privatsak

Høyesterett bekrefter overfor Dagbladet at de har kjennskap til at høyesterettsdommer Jens E.A. Skoghøy (67) hevder han ble forgiftet av sin kone Nataliia Skoghøy (41). Sistnevnte avviser beskyldningene på det sterkeste.

HEVDER FORGIFTELSE: Høyesterettsdommer Jens E.A Skoghøy hevder han ble forgiftet. Foto: Lise Åserud / NTB
HEVDER FORGIFTELSE: Høyesterettsdommer Jens E.A Skoghøy hevder han ble forgiftet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Høyesterett er i denne situasjonen arbeidsgiver, sier informasjonssjef i Høyesterett, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet tirsdag.

- Denne saken handler om Skoghøys privatliv, påpeker hun.

Det var forrige uke at høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy fortalte sin historie til Rett24, hvor han sier at han havnet på sykehuset etter at kona, ifølge ham selv, forsøkte å forgifte ham.

  • Les om saken her:

Dahl Nilssen understreker at det er en trist sak.

- Det er åpenbart en svært trist sak for alle involverte, sier hun.

Skoghøy er for tida i studiepermisjon, opplyser informasjonssjefen videre.

- Skoghøy har hatt studiepermisjon siden i høst. Vi følger han opp som arbeidsgiver, sier Dahl Nilssen.

Etterforskes

Saken er for tida under etterforskning av politiet. Skoghøy har status som fornærmet, bekreftet politiinspektør Per Thomas Omholt overfor VG mandag. Ingen har status som mistenkt eller siktet i saken.

Høyesterettsdommer Skoghøy skrev i en SMS til Dagbladet mandag kveld at han ikke ønsker stille til ytterligere intervjuer og tilføye mer enn det han har sagt.

- Akkurat nå har jeg mottatt drapstrusler på telefon. Det er derfor uaktuelt med ytterligere intervju, skrev han til Dagbladet.

- Sjokkert

Dagbladet har snakket med høyesterettsdommerens kone, Natalia Skoghøy. Hun avviser anklagene om forgiftning på det sterkeste.

- De er helt grunnløse, sa hun til Dagbladet mandag kveld og la til:

- En venn tok kontakt og fortalte meg om artikkelen (i Rett24, journ.anm.). Jeg ble sjokkert da jeg så hva som sto i den, sa hun om påstandene mannen har fremholdt.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer