Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunden Bob har forsvunnet

Høyesterett sa Bob måtte avlives - nå har hunden forsvunnet

Politiet vil ikke kommentere saken.

DØMT TIL DØDEN: Hunden hoppet på flere mennesker i Oslo sentrum i 2015, og ble derfor besluttet avlivet - en avgjørelse som har versert i rettssystemet i tre år. Foto: NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: Hunden hoppet på flere mennesker i Oslo sentrum i 2015, og ble derfor besluttet avlivet - en avgjørelse som har versert i rettssystemet i tre år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtrent samtidig som Høyesterett stadfestet at hunden Bob kunne avlives, forsvant den fra kennelen hvor den har bodd, ifølge NRK.

Hunden hoppet på flere mennesker i Oslo sentrum i 2015, og ble derfor besluttet avlivet - en avgjørelse som har versert i rettssystemet i tre år.

Mange trodde at saken hadde fått en endelig avgjørelse med et høyesterettsvedtak i forrige uke, men nå har saken tatt nok en vending. NRK skriver at hunden har forsvunnet og at eieren har fått en anonym telefon fra noen som sier at den «er på landet og har det bra».

Kanalen har også vært i kontakt med kennelen der hunden har vært de siste tre årene. Eieren bekrefter at hunden har vært i deres varetekt, men sier at hun har en avtale med politiet om å ikke uttale seg.

- Det som har skjedd nå, må dere snakke med politiet om, sier eieren av kennnelen.

Politiet vil derimot ikke kommentere saken.

Eieren til hunden Bob har kjempet siden avlivingsvedtaket i 2015 for å få det underkjent. Både tingretten og lagmannsretten fant at Politidirektoratets vedtak var gyldig, og at det foreligger reell fare for at hunden, som er en blanding av boxer, schæfer og rottweiler på 40–50 kilo, skal angripe folk på nytt.

Høyesterett slo fast at de lavere domstolene hadde forstått loven riktig. Da hunden Bob hoppet på flere mennesker, blant dem et lite barn som satt i barnevogn, i Grønlandsleiret i Oslo sentrum for snart tre år siden, forårsaket han skade i lovens forstand. Atferden var et uttrykk for at lignende episoder kan finne sted igjen, ifølge Høyesterett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media