Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterett skal behandle Brynhildsen-saken

Brynhildsen har allerede begynt soningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett sier ja til å behandle anken i innsidehandelsaken mot Rune Brynhildsen. Den tidligere P4-sjefen og PR-rådgiveren har allerede begynt soningen av fengselsstraffen.

Brynhildsen ble i Borgarting lagmannsrett dømt til ti måneders ubetinget fengsel. Det er tidenes strengeste dom for innsidehandel her i landet. For rundt tre uker siden startet han soningen i et fengsel i Valdres.

Det var påtalemyndigheten som anket straffeutmålingen, med bakgrunn i at de mener Brynhildsen burde blitt dømt til to års fengsel. Brynhildsen ønsket i utgangspunktet ikke å anke dommen, men leverte motanke over både saksbehandlingen og straffeutmålingen.

Det var som informasjonsrådgiver at Rune Brynhildsen skal ha gitt innsideinformasjon om kundene Via, Findexa og Ignis.

Også en tidligere kapitalforvalter og en investor får behandlet sine anker i Høyesterett. De ble dømt til henholdsvis åtte og ti måneders betinget fengsel i saken. Påtalemyndigheten anket straffeutmålingen også for disse, mens begge igjen leverte motanker over det samme.

(NTB)

SAKEN OPP TIL HØYESTERETT: Rune Brynhildsen.
SAKEN OPP TIL HØYESTERETT: Rune Brynhildsen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!