Høyesterett skal tirsdag vurdere Alvdal-forvaring

Høyesterett skal tirsdag vurdere hva som er riktig lengde på forvaringsstraffen for den dømte moren i Gjerdrum- og Alvdal-saken.

VURDERER FORVARINGSSTRAFF:  Advokat Harald Stabell representerer den 49 år gamle kvinnen som ble dømt til forvaring i 18 år og n måned, med en minstetid på åtte år og én måned. Foto:  Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VURDERER FORVARINGSSTRAFF: Advokat Harald Stabell representerer den 49 år gamle kvinnen som ble dømt til forvaring i 18 år og n måned, med en minstetid på åtte år og én måned. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eidsivating lagmannsrett dømte 20. februar den 49 år gamle kvinnen til forvaring i 18 år og én måned for seksuelle overgrep mot den eldste datteren, som nå er i slutten av 20-årene. Kvinnen ble også dømt til fengsel i 15 år i den såkalte Alvdal-saken, noe hun allerede har sittet i fengsel i fire år for.

Forvaringsstraffen fra februar er en fellesstraff for begge sakene. Kvinnen mener at minstetiden på åtte år og én måned er for lang og vil medføre at hun må sitte fengslet i tolv år før hun kan søke om prøveløslatelse, noe som vil bryte med regelen om maksimalt ti års minstetid for forvaringsdømte.

49-åringen håper Høyesterett vil redusere minstetiden med inntil to år.

- To år har stor betydning dersom kvinnen kommer i et situasjon hvor hun kan søke om løslatelse, sier advokat Harald Stabell, som skal representere kvinnen i Høyesterett.

Kvinnen anket dommen, både når det gjaldt straffutmåling og lovanvendelse, men Høyesterett vil tirsdag kun behandle den delen som gjelder minstetiden på forvaringen.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 492767677


Varnish cache server