Baneheia-saken

Høyesterett uenig med lagmannsretten

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen blir løslatt fra Ila landsfengsel. Høyesterett mener Kristiansen ikke utgjør noen fare for samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ILA/OSLO (Dagbladet): Høyesterett bestemte enstemmig tirsdag at Viggo Kristiansen skal løslates. Kjennelsen ble offentliggjort klokka 16.

- Jeg antar at det skjer relativt kjapt, så fort det er praktisk mulig, sier Kristiansens advokat Bjørn André Gulstad til Dagbladet.

Han hadde ennå ikke fått viderebringet beskjeden til Kristiansen.

- Det var ventet, sier Gulstad om belsutningen.

Mandag opplyste statsadvokatene Andreas Schei og Johan Øverberg at påtalemyndigheten støtter Viggo Kristiansens anke om løslatelse.

- Marerittet er så langt over, sier Gulstad.

Skal gjenåpnes

Påtalemyndigheten har også konkludert med at de ikke kommer til å begjære forvaringsdommen forlenget, skriver Høyesterett i kjennelsen. Høyesterett legger vekt på at Kristiansen derfor uansett snart skal løslates, siden dommen utløper i september.

Gjenopptakelseskommisjon besluttet 18. februar i år å gjenåpne straffesaken mot Baneheia-dømte Viggo Kristiansen.

Statsadvokaten i Oslo skal nå se på saken på nytt, og vurdere om det blir en ny rettssak, eller om de går inn for frifinnelse. Det er i påvente av denne vurderingen at Kristiansen nå blir løslatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer