Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyesterettsdommer går av i USA

Den liberale høyesterettsdommeren John Paul Stevens (89) vil gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den liberale høyesterettsdommeren John Paul Stevens vil gå av. Det gir president Barack Obama en ny mulighet til å påvirke USAs øverste domstol.

Den 89 år gamle Stevens er en av de eldste og lengst tjenestegjørende dommere i USAs historie. I en uttalelse fredag fortalte han at han har sendt et brev til Obama om sin planlagte pensjonering. Stevens ble medlem av høyesterett i 1975.

Avgangen betyr at Obama får sjanse til å oppnevne høyesterettsdommer nummer to siden han kom til makten. I fjor oppnevnte han New York-dommeren Sonia Sotomayor som det første medlemmet av høyesterett med latinsk bakgrunn.

(NTB)


GAMMEL: Det var ventet at John Paul Stevens (89) ville melde sin avgang i løpet av året, ettersom han hadde hyret in færre assistenter enn tidligere. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite
GAMMEL: Det var ventet at John Paul Stevens (89) ville melde sin avgang i løpet av året, ettersom han hadde hyret in færre assistenter enn tidligere. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!