Høyesterettsdommer hevder han ble forgiftet

Jens E. A. Skoghøy ble innlagt på sykehus etter et illebefinnende i oktober. Etter at familien tok kontakt med politiet, ble en undersøkelsessak opprettet.

- BLE FORGIFTET: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy fikk et illebefinnende i oktober. Her fra et arrangement tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB
- BLE FORGIFTET: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy fikk et illebefinnende i oktober. Her fra et arrangement tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag publiserte et nettsted en sak hvor høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy (67) forteller at han i høst ble forgiftet. Det skal han ha oppdaget etter å ha blitt akuttinnlagt på Ullevål sykehus i midten av oktober, etter å ha fått et illebefinnende.

- Blodprøven viste rester av et bedøvende middel. Eksakt hvilket vet man ikke, det tar noen måneder å analysere. Men jeg har ikke tatt noen form for smertestillende siden en trafikkulykke i 2001, sier han til nettstedet.

Politiinspektør Per Thomas Omholt bekrefter til Dagbladet at politiet har opprettet en undersøkelsessak.

IRVINE, CALIFORNIA: En kvinne i er arrestert etter å ha forgiftet mannen sin med avløpsåpner. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Ønsker ikke straffesak

Til Dagbladet forteller Skoghøy at familien tok kontakt med politiet dagen etter at han kom hjem fra ei uke på sykehuset. Han ønsker ikke å gå i detaljer på det helsemessige da han ble innlagt.

- Politiet er koblet inn i saken, men jeg ønsker ikke en straffesak, sier han til Dagbladet.

Legene mener ifølge Skoghøy at det bedøvende middelet var tilført utenfra.

Høyesterettsdommeren er nå i fin form, og han føler seg frisk. Selv mener han også at saken er oppklart.

- Det har pågått over noe tid, jeg merket av formen var dårlig, men jeg bortforklarte det med andre ting, sier han til nettstedet.

Opprettet sak

Politiinspektør Per Thomas Omholt sier til Dagbladet at politiet ble kontaktet av fornærmedes familie 24. oktober på bakgrunn av en bekymring i forbindelse med en sykehusinnleggelse.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak, og vurderer om det skal opprettes en straffesak.

- Vi innhenter ulik informasjon for å vurdere om vi skal fortsette etterforskningen. Av hensyn til videre etterforskning kan jeg ikke gå ytterligere i detaljer, sier Omholt til Dagbladet.

Det har så langt ikke vært rimelig grunn til å iverksette etterforsking basert på informasjonen som er innhentet.

- Vi innhenter fortsatt bevis og situasjonen kan endre seg, sier han.

Ingen mistenkte

Omholt sier videre at politiet ikke har foretatt veldig mange etterforskningsskritt, men innhenter det de mener er relevant.

- Det vil si at det ikke er mange som er avhørt. Hvis vi foretar for mange etterforskningsskritt er det en etterforskning - ikke en undersøkelsessak, påpeker han.

Omholt bekrefter at de har snakket med Skoghøy og helsevesenet i forbindelse med saken.

Det er så langt ingen som har status som mistenkt eller siktet.

Jens Skoghøy var professor ved Universitetet i Tromsø på 90-tallet. Han ble høyesterettsdommer i 1998, før han i 2017 fikk tilbake til UiT for å jobbe som professor. I 2020 ble han gjeninnsatt som dommer i Høyesterett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer