Voldsomt uvær:

Høygravide Ida: - Utrolig bekymret

Uvær herjer på Sør- og Østlandet fredag kveld. For høygravide Ida Amalie Nielsen, som sitter innesperret i huset på Gulsvik i Flå kommune, er det en skremmende opplevelse.

MØRKT: Høygravide Ida Amalie Nielsen er en av mange som er rammet av strømbrudd og sitter i mørket hjemme i Flå kommune. Foto: Privat
MØRKT: Høygravide Ida Amalie Nielsen er en av mange som er rammet av strømbrudd og sitter i mørket hjemme i Flå kommune. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag har vært preget av mye vær i form av sterk vind flere steder i landet. Det har blant annet medført at nødnettet og telefonnettet er nede i blant annet Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike, ifølge Vestre Viken Helseforetak.

Nødnettet nede

Situasjonen skaper utfordringer for nødetatene. Klokka 18.45 meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter at det i Flå ville stå en ambulanse med blålys på, ved McDonalds, på grunn av manglende mobildekning.

- Dersom noen trenger akutt helsehjelp kan de ta kontakt med denne, skrev politiet.

Voldomst uvær i sørøst-Norge - politiet ber folk holde seg hjemme. Reporter: Ivan Larsson. Video: Martin Ellingsen. Vis mer

Også Ringerike brann varslet på Twitter at de hadde mottatt mange meldinger på innesperrede bilder og personer, på grunn av trær som hadde falt i veibanen.

- Til dere som sitter i biler og venter på hjelp: Vi er på vei, skrev de.

Meteorologisk institutt sendte torsdag ut oransje farevarsel for vindkast i Agder, Telemark, Buskerud og Innlandet. Farevarselet har vært gjeldende siden tidlig fredag.

Uten strøm og vann

En av dem som har fått kjenne på konsekvensene av naturkreftene er høygravide Ida Amalie Nielsen.

- Jeg våknet klokka åtte i dag tidlig av masse bråk. Da sto hagebordet nesten i vinduet, forteller hun til Dagbladet.

Hun la merke til at treet utenfor begynte å løsne ved roten, og tok fram telefonen for å filme det.

- Siden da har flere trær blåst over ende.

Da Dagbladet var i kontakt med Nielsen fredag kveld hadde de vært uten strøm siden klokka 11 fredag formiddag.

- Vi har heller ikke vann. Jeg dro på butikken for å handle, og det var jammen ikke enkelt det heller. Hele Flå er uten strøm, sier hun og legger til:

- Jeg er utrolig bekymret. Jeg er høygravid og dette tror jeg kan sende meg inn i fødsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer