Høygravide Sarah nedrent av lastebåt

Høygravide Sarah Kalsås (23), kjent fra TV-serien «Muldvarpen», måtte i går hoppe i sjøen da seilbåten hun satt i ble truffet av en 630 tonns lastebåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi spiste reker og koste oss. Så dukket den svære baugen opp. Det var så vidt vi kom oss unna, sier høygravide Sarah Kalsås (23).

Hun og fem andre måtte stupe i sjøen da seilbåten deres ble truffet av lastebåten i Oslofjorden i går.

Mens de seks ungdommene svømte unna for harde livet, traff lastebåten «Alrita» seilbåten med et kraftig brak. En lystbåt i nærheten plukket de vettskremte ungdommene opp.

Sarah Kalsås, kjent fra TVNorge-serien «Muldvarpen», og en venninne ble kjørt med ambulansebåt til Legevakta for sjekk. Ingen ble fysisk skadd i kollisjonen.

- Vi lå for anker og koste oss med reker, da jeg skulle ta et bad. Idet jeg kikker opp over ripa, ser jeg den digre lastebåten komme mot oss for full maskin, sier Alexander Aarvik (29). Han fikk varslet de andre.

- Vi har bare en liten påhengsmotor på båten, og det var ikke tid til å starte den. Jeg måtte hjelpe Sarah i sjøen. Lastebåten kjørte bare rett over seilbåten. Hvis ikke jeg tilfeldigvis hadde kikket opp i tide, ville vi blitt smadret sammen med båten, sier en sjokkert Alexander Aarvik.

Ikke varslet

- Det som gjør meg rasende, er at de ikke varslet oss. De bare kjørte rett på. De har flaks at vi ikke ble drept, sier Aarvik, som vil politianmelde episoden. Seilbåten i tre fikk omfattende skader på skroget.

Dagbladet var i går i kontakt med kapteinen på lastebåten «Alrita». Han beklaget episoden, men ville ikke kommentere hvorfor de kjørte på seilbåten, før en eventuell sjøforklaring. «Alrita» var på vei til Oslo havn fra Årdal med 50 tonn kalksand.

- Kollisjoner mellom lastefartøy og lystbåter er noe vi frykter. Det var enormt mye lystbåter ute i fjorden i går, og manøvreringsrommet er lite, spesielt for de større båtene. Dette er en av grunnene til at havnevesenet nå eskorterer de store ferjene forbi Dønna fyr, for å rydde vei gjennom båttrafikken, opplyser politibetjent Bjørn Olaf Andersen ved havnepolitiet.

Skal varsle

Politiet rykket ut med to båter til ulykken, i tillegg var redningstjenesten og en ambulansebåt på stedet.

- Lastebåten skal varsle dersom det ligger båter i veien, sier Andersen.

REDDE: Høygravide Sarah Kalsås får trøst av kjæresten Alexander Aarvik (29).