Høynet beredskap over hele landet

I dag har bevæpnede politistyrker tatt kontroll med flyplasser, togstasjoner, havner og grenseoverganger. Helsemyndighetene har etablert krisestab.

GRENSEKONTROLL: Bilene som passerte grensen ved Svinesund i dag ble sjekket av politiet. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
GRENSEKONTROLL: Bilene som passerte grensen ved Svinesund i dag ble sjekket av politiet. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND/GARDERMOEN/BERGEN/OSLO (Dagbladet): I løpet av dagen er Norge blitt stengt. Bevæpnede politistyrker har tatt stilling på flyplasser, togstasjoner, grenseoverganger, båthavner, festivaler og andre store arrangementer med mange mennesker samlet. I tillegg er beredskapen skjerpet i Helsedirektoratet.

Ved grenseoverganger flere steder sjekket politi utstyrt med maskingevær hver enkelt bil som skulle inn i landet.

Hentet hjem I formiddag kom meldinga om at landet vårt stod overfor en mulig terrortrussel, og politifolk ble hentet hjem fra ferie for å kunne øke sikkerheten og beredskapen over hele landet.

PST-sjef Benedicte Bjørnland kan ikke si hvor i landet eller når den eventuelle terroraksjonen vil finne sted, men opplyser at det kan skje i løpet av få dager. Ifølge PST kan de mulige terroristene være på veg til Norge eller de kan allerede være her.

- Vi har ingen informasjon om hvem, hvordan eller på hvilken måte angrepet er planlagt gjennomført, sier Bjørnland.

Norges infrastruktur får nå oppleve hvordan det er å leve under trusselen om terror. Slottet, Stortinget og rådhuset i Oslo er blitt stengt for publikum, men stabssjef i Oslo politidistrikt Johan Fredriksen ba på en pressekonferanse folk om å fortsette å leve og bruke byen som normalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer