Høyoktan, takk

LØRENSKOG (Dagbladet): Elefanten Mitch lei av sirkuslivet, og tok en tur ned på bensinstasjonen. Heidi Cathrine Aarvik fikk ham i sikkerhet - med en norsk kulokk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbipasserende sperret opp øynene da de møtte en elefant aleine på tur på Lørenskog i Akershus i går morges. Indiske Mitch er en av Cirkus Agoras to elefanter som hadde tatt seg en tur på egen hånd. Det var Mitch som kom lengst. Begge er nå forhåpentligvis trygt tilbake i sin innhegning på Skårersletta i Lørenskog.

Kvedet og lokket

Heidi Cathrine Aarvik bor rett i nærheten av sletta.

- Jeg skulle kjøpe ferskt brød til frokosten, da jeg så elefanten inne på bensinstasjonsområdet. Han gned seg mot veggen, og undersøkte om grillkullet var spiselig. Verken det, eller det ekle såpevannet han drakk, falt i smak, forteller hun til Dagbladet.

Gjennom sitt virke som musiker har Heidi Cathrine Aarvik lært seg kunsten å kvede - å lokke på kyr.

- Jeg klarte ikke å bare stå og se på, jeg var redd for at han kunne skade seg. Så jeg hentet litt gress og løvetann, og lokket på ham. Jeg fikk ham trygt tilbake på sletta igjen. Sirkuset gjorde jo nesten ingenting for å få ham i sikkerhet, sier Aarvik.

- Datteren min Noeny Amanda var i fyr og flamme. Hun ville ha med elefanten hjem. Det måtte jeg pent avslå.

Det er ikke første gangen Mitch har vært på tur. Tidligere i mai forsøkte han å komme seg inn på Høgskolen i Volda.

- Det var aldri fare for verken voksne eller barn, Mitch er snill som et lam. Når elefantene kommer på en grønn plen, vandrer de. Ser de en utvei, så prøver de seg, forteller turnédirektør Asbjørn Tangen ved Cirkus Agora.

Imot sirkusdyr

På spørsmål om hun skal se Mitch i manesjen, er Heidi Cathrine Aarvik klar:

- Nei. Jeg kunne ikke kost meg og sett elefantene i manesjen. Jeg er glødende imot at elefanter, tigrer og sjøløver skal få lov til å være sirkusdyr. Det er lite respektfullt å holde dyrene på et annet sted enn der de hører hjemme.

<B>KORT TUR I FRIHET:</B> Mitch prøvde seg på shopping, men lot seg lokke tilbake til Skåresletta av Heidi Cathrine Aarvik med datteren på armen.