Høyre: - Godt begrunnet Frp: - En uting

Borgerlig splid om bonusbonanza i statskontrollerte Cermaq.

UENIGE:: Høyres Nikolai Astrup finner ingen grunn til kritisere Cermaq-ledelsens ekstrabonus verdt sju millioner kroner. Harald Nesvik i Frp er på sin side opprørt og mener bonusordningen er en uting. Foto: Morten Holm / Lise Åserud / Scanpix
UENIGE:: Høyres Nikolai Astrup finner ingen grunn til kritisere Cermaq-ledelsens ekstrabonus verdt sju millioner kroner. Harald Nesvik i Frp er på sin side opprørt og mener bonusordningen er en uting. Foto: Morten Holm / Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en tids dragkamp solgte det delvis statseide selskapet Cermaq fôrselskapet Ewos for 6,5 milliarder kroner i forrige uke.

Tirsdag meldte Dagens Næringsliv at salget utløste en bonusfest verdt sju millioner kroner for Cermaq-ledelsens seks medlemmer. Best ut kommer konsernsjef Jon Hindar, som får nær halvannen millioner kroner på toppen av den ordinære lønna. I 2012 var den på 2,6 millioner.

Næringsminister Trond Giske (Ap), som har satt mye inn på å begrense bonusutbetalinger i statlige selskaper, kjente ikke til bonusavtalen - og har bedt om en redegjørelse fra Cermaq-styret.   

Høyre: - Godt begrunnet Fra september kan det være en borgerlig regjering med Høyre og Frp som forvalter eierskapet i statseide selskaper. Partiene har svært ulikt syn på bonusfesten.

Høyres Nikolai Astrup ser ingen problemer med saken:

- Generelt mener Høyre at styrene må utvise måtehold når lønn og bonus for ledelsen i norske selskaper skal fastsettes. Samtidig må vi ha konkurransedyktige betingelser dersom vi skal holde på og tiltrekke oss lederkompetanse. Når det gjelder Cermaq, oppfatter jeg at bonusen i år er ekstraordinær og et engangstilfelle - og godt begrunnet i aksjonærenes interesser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer