Høyre: - SV overkjørt med dampveivals

Enorm kontrast fra landsmøteløftene til Stoltenberg, mener Børge Brende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre mener klimameldingen fullstendig mangler nye dristige grep og at SV er den store taperen.

- Kontrasten er enorm mellom det statsminister Jens Stoltenberg lovet på Aps landsmøte, og det som er lagt fram i dag. De som ventet noen revolusjonerende tiltak, er forståelig nok skuffet, sier klimapolitisk talsmann og tidligere miljøvernminister Børge Brende.

Han synes meldingen bærer preg av mye utredning og vurdering og at den inneholder altfor lite av konkret politisk handling.

- Tiden er overmoden for konkrete tiltak.

- Og basert på uttalelser fra regjeringen var det grunn til å håpe på noen nye grep. Det har vi dessverre ikke sett, sier Brende til NTB.

-Skog i talltriksing

Han synes det er svært overraskende at regjeringen bruker skogens opptak av CO2 som en del av regnestykket.

- Dette har både Ap og SV vært imot tidligere, og Norge har også argumentert mot dette i internasjonale fora. Nå inngår det plutselig i regjeringens talltriksing. Hvis skogen holdes utenfor, er det bare 40 prosent av kuttene som skal tas nasjonalt, sier Brende.

Han synes hele klimameldingen er «berget som fødte en mus».

- Vinnerne er Aps tradisjonelle industriforkjempere, mens andre krefter i Ap og hele SV er overkjørt med dampveivals. Dette skjønner man best, når man ser at Frp er den som jubler mest over meldingen, sier Brende. (NTB).

KONTRAST TIL LØFTER: Tiden er overmoden for konkrete klimatiltak fra regjeringen Stoltenberg, sier Høyres klimapolitiske talsmann Børge Brende.