Høyre angrepet av falske leserinnlegg

Tror Ap i Bergen står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falske leserinnlegg i avisene i Bergen det siste halve året har angrepet Høyre kraftig. Lederen i Bergen Høyre tror folk fra Ap står bak.

Det er den ikke-eksisterende Tor M. Halvorsen som har fått seks leserbrev på trykk i Bergens Tidende og BA det siste halve året. Innleggene har vært svært kritiske til Høyre, noe som får lederen i Bergen Høyre, Torbjørn Hansen, til å reagere, ifølge Bergens Tidende.

- Dette er en helt forkastelig måte å drive politikk på. Jeg vil ikke spekulere i hvem det kan være. Men ettersom det er så organisert og gjennomført, er det nærliggende å tro at ledelsen eller sentrale tillitsvalgte i Arbeiderpartiet i Bergen er innblandet, sier han til avisen.

Han mener ordlyden i innleggene ligger helt opp til hva som er offisiell politikk fra Ap i Bergen.

Hansen tror innleggene er forfalsket, fordi de har høyere troverdighet når de kommer fra privatpersoner enn fra tillitsvalgte i partier. Arbeiderpartiet avviser Hansens antydninger fullstendig.

- Dette er en grov beskyldning. Vi har aldri gjort noe slikt. Våre innlegg skal være under fullt navn, og vi driver ikke med skittkasting, sier Stian Nyhus, fylkessekretær i Hordaland Ap.

Debattredaktøren i Bergens Tidende sier det er rutinesvikt som har gjort at innleggene er kommet på trykk.

NTB