Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre avviser forhandlinger om handlingsregelen

Høyre kommer ikke til å bruke mer penger enn handlingsregelen tillater, fastslår nestleder og finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner.

SKÅLER FOR HANDLINGSREGELEN: Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Jan Tore Sanner. FOTO: JO STRAUBE / DAGBLADET
SKÅLER FOR HANDLINGSREGELEN: Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Jan Tore Sanner. FOTO: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, handlingsregelen ligger fast. Fremskrittspartiet og de to andre partiene på borgerlig side vet hvor Høyre står, både når det gjelder hvor mye penger som kan brukes og hvordan pengene skal brukes, sa Sanner til NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Uttalelsen var svar på gjentatte spørsmål fra programlederen om Høyre kan forhandle med Fremskrittspartiet om rammene for den økonomiske politikken.

Frp-leder Siv Jensen svarte raskt at det skal forhandles om alle politikkområder etter valget, også om den økonomiske politikken. Hun fastslår at det «er rett og slett ikke smart» å låse seg til en regel som sier at en regjering ikke kan bruke mer enn fire prosent av oljefondet.

 

- Høyre og Fremskrittspartiet kommer raskt til å bli enige om å føre en ansvarlig økonomisk politikk, men vi håper å få med oss Høyre på å investere offensivt. I så fall kommer ikke handlingsregelen til å ligge fast, sa Frp-lederen.
Sanners uttalelser samsvarer med partileder Erna Solbergs i helga, og kan oppfattes som et forsøk fra Høyre på å ta brodden av kritikken fra Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg om full splittelse på borgerlig side om «bunnplanken i den økonomiske politikken». (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media