Høyre: Bekymringsfullt

Høyre-leder Jan Petersen mener det er bekymringsfullt at landet nå står overfor en streik. Han mener det i første rekke er opp til LO og NHO å finne en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart det er bekymringsfullt når vi står overfor en slik streik. Men streik er et lovlig middel å bruke i en arbeidskonflikt, sier Petersen.

Han er likevel ikke overrasket over avstemningsresultatet i uravstemningen blant LOs medlemmer i privat sektor, på bakgrunn av signalene som er kommet de siste dagene. Fordi det nå er opp til partene å finne en løsning, mener han man fra politisk hold skal være forsiktig med å kommentere saken.

Petersen vil derfor ikke uttale seg om hva han tror ble utslagsgivende for avstemningsresulatetet eller fortolke de uttalelsene som er kommet.

- Vi står nå midt i en arbeidskonflikt og da er det viktig å følge å følge de spilleregler som gjelder uten å komme med for mange kommentarer fra sidelinjen, sier han.

Petersen mener derfor også det må være opp til partene i offentlig sektor selv å avgjøre om de skal ta pause i sine forhandlinger i påvente av en avklaring i privat sektor.

(NTB)