Høyre best på skole

Velgerne dumper SV-skolen.

BEST: Høyre og Erna Solberg har den beste skolepolitikken, mener flest velgere, mens færre velgere liker SV's og Kristin Halvorsens skoleløsninger, ifølge en måling fra Synovate. Foto: Stig Brøndbo
BEST: Høyre og Erna Solberg har den beste skolepolitikken, mener flest velgere, mens færre velgere liker SV's og Kristin Halvorsens skoleløsninger, ifølge en måling fra Synovate. Foto: Stig Brøndbo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det viser en måling Synovate har gjort for Dagbladet. Målingen ble tatt i starten av valgkampen.

På spørsmål om hvilket parti som er best på å løse utfordringene på samfunnsområdet skole og utdanning, svarer 25 prosent av velgerne Høyre. 22, 9 prosent mener Ap har den beste skolepolitikken. SV som nå styrer kunnskapsdepartementet, kommer på 3. plass med 9,7 prosent.

I 2005 mente 22 prosent av velgerne at SV var best på skolepolitikk, i 2009 var tallet 15 prosent, ifølge valgundersøkelsen som Statistisk sentralbyrå har gjort for Institutt for samfunnsforskning.

Fallende SV-kurve - Tallene fra Synovate rimer veldig med våre tall fra 2009. Den største endringen over tid gjelder SV som har hatt ansvar for skolepolitikken de siste seks åra. SV har hatt en veldig fallende kurve som skoleparti, og har ikke lykkes i å holde grepet på dette saksfeltet, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagbladet.

- 9,7 prosent er fortsatt høyere enn partiets oppslutning på målingene, men utviklingen er likevel bekymringsfull, legger han til. Det gamle skolepartiet Venstre sliter også med å overbevise velgerne. 4,5 prosent mener Venstre er best på skolepolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer