Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre-bråk om fiskefusk-telefonen

Høyres næringspolitiske talsmann, Ivar Kristiansen, har hele tida støttet Fiskeridirektoratets tipstelefon mot fiskefusk. Han vil i dag ta opp saken med fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bråket rundt fiskefusket sto på som verst for snart et år siden, var Høyres to representanter i Stortingets næringskomité, Ansgar Gabrielsen og Ivar Kristiansen, sterke tilhengere av strenge tiltak mot kriminelle forhold i fiskeriene. I dag er Gabrielsen næringsminister, mens Kristiansen er næringspolitisk talsmann og medlem i Høyres gruppestyre på Stortinget.

- Vi var for opprettelsen av telefonen. Ikke bare Gabrielsen og jeg, men et samlet Storting, sier Kristiansen.

Mye trøbbel

Ludvigsen fikk i går klarsignal fra Justisdepartementet om å håndtere spørsmål om både sild og makrell, selv om broren er nestformann i Norges Sildesalgslag.

Men bråket er ikke over. Ludvigsens beslutning om å legge ned «fiskefusktelefonen», er fortsatt en betent sak i regjeringen, i Høyre og i det politiske miljø for øvrig.

Fredag ble statsminister Kjell Magne Bondevik presset til å vurdere om det bør etableres en tipstelefon under Økokrim, hvor tips kan ringes inn, også anonymt, uansett næring. Heller ikke Bondevik er bekvem med Ludvigsens beslutning.

- Svært alvorlig

Høyres næringspolitiske talsmann, Ivar Kristiansen, sier han har støttet «fiskefusktelefonen» fordi man har avdekket fiskefusk i så stor målestokk at det er nødvendig med strenge tiltak.

- I kampen for å komme dette til livs bør ingen tiltak være uprøvd. Jeg tenker særlig på å beskytte fiskearter som er så hardt overbeskattet at de er nær ved å bli utryddet. Eksminister Otto Gregussen fikk fortjent ros for kampen mot kriminaliteten innen fiskeriene, sier Kristiansen.

Hele Norges coronakart