Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høyre-brev har ikke splittet Ap

Ap-leder Thorbjørn Jagland avviser alle antydninger om at hans brev til Høyre-leder Jan Petersen har skapt splittelse i Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle i hele partiledelsen er enige om dette. Jeg har diskutert det med Jens Stoltenberg og hele den politiske ledelsen. Brevet er nøye formulert i samarbeid med folk på partikontoret, lenge før det kom på trykk i Dagbladet, sier han.

Han synes ikke det bør vekke forundring at statsminister Jens Stoltenberg ikke vil kommentere brevet:

- Vi blander oss ikke inn i hverandres debatter. Det er meningsløst å lage en konflikt mellom oss på grunn av dette. Det er en sterk tendens i Norge til å avlede alle debatter, en tendens som man ikke finner i noe annet land, sier Jagland.

I brevet beskylder han Høyre for hjerteløshet.

- Jeg liker ikke det jeg ser og hører når de fattige barna, lavtlønte med tunge jobber, kronisk syke som alltid faller igjennom når det offentlige sykehusvesen ikke er godt nok, og verdens sultne og undertrykte ikke har noen plass i Høyres hjerte, skriver Jagland i sitt brev til Jan Petersen.

Han angrer ikke på de sterke formuleringene, og er glad for at brevet har skapt debatt. Jan Petersen sa onsdag at «brevet er et desperat utspill fra en hardt presset partileder.»

(NTB)

BREVSKRIVER: Thorbjørn Jagland.Foto: SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling