- Høyre bruker tid på ikke-sak

Siv Jensen svarer på Solbergs kritikk av hennes lederegenskaper og legger EU-saken død.

TRØBBEL INNAD: Siv Jensen tar et oppgjør med Høyres valgstragi der de vil gjøre Norges forhold til EU til en fanesak. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRØBBEL INNAD: Siv Jensen tar et oppgjør med Høyres valgstragi der de vil gjøre Norges forhold til EU til en fanesak. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tydelig irritert Siv Jensen (Frp) avviser at EU-saken blir aktuell i neste stortingsperiode og ber Høyre endre kurs i valgkampen.

- Jeg råder Erna Solberg til å bruke sine lederegenskaper til å markedsføre Høyre sin politikk, så kanskje vi får til et regjeringsskifte sammen, svarer Frp-lederen,

I dagens Dagblad kritiserer Solberg at Frp ikke tar standpunkt i EU-saken og mener det vitner om dårlig lederskap.

De to partiene bedyrer at de vil samarbeide for å stable en ikke-sosialistisk regjering på beina etter valget 14. september, men sliter med å finne en konstruktiv tone, ser man på en rekke utspill gjennom våren og sommeren.

- Siv svikter
Erna følgende salve mot sin storesøster i opposisjon, Siv Jensen.

- En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg.

Høyre har bestemt seg for å sette EU-saken høyt på agendaen foran valget, blant annet forslår Solberg en egen statsråd for EU-saker.

- Jeg stiller ikke noe ultimatum til Frp om at de må være for EU, men jeg krever at de tar et standpunkt, og ikke hindrer vårt, sier Solberg.

Jensen avviser problemstillingen fullstendig.

- Hever meg over
- EU er en ikke-sak. Velgerne vil ikke ha det, de fleste partiene er enige om at det ikke er en særlig interesse for å sende en søknad. Da velger Frp å fokusere på politikk vi kan gjøre noe med, som helsekøer, økende kriminalitet og dårlig veier. Det bør Erna også gjøre, sier Frp-lederen.

- Opplever du at kritikken treffer? Dere skal jo kanskje lede en regjering sammen?

- Dette hever jeg meg over, kort og godt. Det er ikke min jobb å kommentere andres lederskaper.

- Et paradoks er at Solberg selv har slitt med manglende støtte som leder i sitt eget part?

- Jeg lot være å si det, sier Siv Jensen.