Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre bykser fram - Ap går tilbake

Ingen arbeidsledighets-effekt for Ap.

HADDE TRODD AP VILLE GÅ FRAM:  Valgforsker Frank Aarebrot hadde trodd at Ap ville gjort det bedre og viser til den rekordhøye arbeidsledigheten og at partiet markerer seg tydeligere på både klimasak og asyl.  Istedet er det Erna Solberg og Høyre som får en framgang på hele 4,3 prosent. Foto: Hans Arne Vedlog
HADDE TRODD AP VILLE GÅ FRAM: Valgforsker Frank Aarebrot hadde trodd at Ap ville gjort det bedre og viser til den rekordhøye arbeidsledigheten og at partiet markerer seg tydeligere på både klimasak og asyl. Istedet er det Erna Solberg og Høyre som får en framgang på hele 4,3 prosent. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis flokker velgere seg rundt Arbeiderpartiet i tider med høy arbeidsledighet, slik som nå. Men på en ny måling går partiet tilbake med 3,8 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet har nå en oppslutning på 30,8 prosent og ligger dermed likt som ved det svake stortingsvalget i 2013, ifølge målingen som er gjort av Norstat for Vårt Land.

Valgforsker Frank Aarebrot hadde trodd at Ap ville gjort det bedre og viser til den rekordhøye arbeidsledigheten og at partiet markerer seg tydeligere på både klimasak og asyl.

- Den arbeidsledigheten vi ser nå, skulle velgermessig vært gode nyheter for Ap, sier han.

Samtidig som Arbeiderpartiet går tilbake, opplever Høyre en framgang på 4,3 prosentpoeng og en oppslutning på 26,1 prosent.

De øvrige partiene får følgende prosentvise oppslutning på målingen (endring i prosentpoeng i parentes): SV 4,5 (+1,1), Sp 6,5 (+0,9), V 4,7 (+0,5), Frp 17,3 (-1,5), Rødt 2,0 (+0,4), MDG 2,1 (-1,5), andre 0,8 (-0,9).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart