Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre bykser fram. Frp stuper

Rødgrønt flertall for første gang i valgkampen.

GLEDER SEG:  Partileder Erna Solberg gleder seg over framgangen, men er bekymret over at det borgerlige overtaket glipper. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
GLEDER SEG: Partileder Erna Solberg gleder seg over framgangen, men er bekymret over at det borgerlige overtaket glipper. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet faller med 3,6 prosentpoeng i ny meningsmåling som gir et rødgrønt flertall.

De tre rødgrønne partiene ville fått 85 mandater og opposisjonen 82, dersom InFact-målingen i VG hadde vært valg. I tillegg ville partiet Rødt vært inne med to mandater.

Blokkendringen skyldes at Ap og SV seiler i medvind, mens kun Høyre har fremgang på motsatt side.

— Skuddlinjen
Fremskrittspartiet faller mest, og får en oppslutning på 21,8 prosent.

— Vi har vært i skuddlinjen en hel uke og urettmessig blitt angrepet av Ap, som er mer opptatt av oss enn hva de selv driver med, sier Frp-leder Siv Jensen som en forklaring på velgernes bevegelser.

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg har på sin side grunn til å juble over en fremgang på 2,5 prosentpoeng til 32,9 prosent. Samtidig går SV fram med 1,8 prosentpoeng til 8,8 prosent, mens Senterpartiet taper 0,5 prosentpoeng til 6,4 prosent.

— Målingen viser at valgseier er innen rekkevidde, sier Stoltenberg til VG.
TV-vinner
Høyre-leder Erna Solberg tror det hjelper at hun er blitt kåret til vinner i flere TV-debatter, og gleder seg over partiets fremgang på 1,7 prosentpoeng til 18,1 prosent.

Samtidig må hun se at det borgerlige overtaket glipper. KrF går tilbake 1,3 prosentpoeng til 4,9 prosent, mens Venstre synker mot sperregrensen og får 4,2 prosent etter et fall på 1,9 prosentpoeng.

Rødt stiger med 0,6 prosentpoeng og får 1,8 prosent oppslutning, noe som ville sendt både Torstein Dahle og Erling Folkvord inn på Stortinget dersom målingen hadde vært valg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling