Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Høyre er blitt Frp light. Det er ikke bra

Jens Stoltenberg angriper Høyre for uansvarlige skattelettelser.

ANGREP: Ap-leder Jens Stoltenberg mener Høyre har blitt likere Frp ettersom de nå går for oljepengefinansierte skattelettelser. Foto: Jens Stoltenberg Foto: Spekter/Thomas T. Kleiven
ANGREP: Ap-leder Jens Stoltenberg mener Høyre har blitt likere Frp ettersom de nå går for oljepengefinansierte skattelettelser. Foto: Jens Stoltenberg Foto: Spekter/Thomas T. Kleiven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det jeg mener med det, er at Frp alltid har stått for oljepengebruk, og det man gjør nå, er å finansiere skattekuttene ved økt oljepengebruk.

Ikke bærekraftig - Det er selvfølgelig fristende på kort sikt, men det er ikke ansvarlig og bærekraftig på lang sikt. Perspektivmeldingen viser at om  ikke lang tid vil vi ha underskudd med dagens skattenivå og dagens nivå på velferdstjenester.

Jeg mener det er galt å kutte i offentlige tjenester. Jeg mener også det er galt å fortsette å love skattelettelser, fordi vi kommer til å trenge pengene for å finansiere økt velferd, selv om vi effektiviserer offentlig sektor, sier Stoltenberg.

Mot arbeidslinja - Det andre er at Høyre, som har vært for arbeidslinja, nå velger å gå mot arbeidslinja gjennom dyrere barnehager, færre barnehageplasser, utvidet kontantstøtte og å opprettholde skatteklasse to. Summen av dette er veldig tungt i gal retning. Og det er ikke små justeringer, men mange skritt i feil retning.

På disse områdene her, har Høyre tatt skritt i retning Frp. Det synes jeg er syns. Det er synd at de ikke står opp for arbeidslinja, og at de velger å øke oljepengebruken, sier Stoltenberg.

Oljeavhengighet Ap-lederen innledet på arbeidsgiverforeningen Spekters konferanse om velferd og verdiskapning.
- Det går bra i Norge, men det er ingen selvfølge at det skal gå bra, og det er ingen garanti for at det skal gå bra i framtida.

Store inntekter fra olje og gass er ingen garanti for at det skal gå bra, tvert i mot. Det er bruk av oljepenger som skaper avhengighet, sa Stoltenberg.

Han understreket at det er mål at folk er i jobb, og at det derfor er så kritikkverdig at regjreingen svekker arbeidslinja gjennom en familie-, likestillings,- og integreringspolitikk i feil retning.

Svekker vekstevnen - Den retningen regjeringen har valgt, gjør det mindre lønnsomt jobbe, svekker likestillingen, undergraver integreringen og svekker vekstevnen i norsk økonomi. Det er på dette området vi ser den største forskjell mellom forrige og nåværede regjering, sa Stoltenberg.