Høyre er større enn Frp

Og Arbeiderparteiet får sin beste oppslutning på ni år, viser fersk måling.

I MEDVIND: Høyreleder Erna Solberg kan glede seg over at partiet fosser fram på meningsmålingene. I en fersk måling er Høyre større enn Frp for første gang på mange år. Foto: Henning Lillegård
I MEDVIND: Høyreleder Erna Solberg kan glede seg over at partiet fosser fram på meningsmålingene. I en fersk måling er Høyre større enn Frp for første gang på mange år. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Arbeiderpartiet får sin beste oppslutning på ni år med 37,4 prosent. Høyre får 20,2 prosent og går forbi Fremskrittspartiet på en måling som Sentio har laget for Dagens Næringsliv.

For første gang på mange år får Høyre høyere oppslutning enn Fremskrittspartiet. Høyre går fram 3 prosentpoeng til 20,2 prosent på målingen. Frp må ta til takke med en tilbakegang på 3,9 prosentpoeng til 19 prosent.

For Arbeiderpartiet er oppslutningen den høyeste på ni år, med en framgang på 2 prosentpoeng til 37,4 prosent siden forrige måned.

Aps regjeringspartner Sosialistisk Venstreparti går fram 0,3 prosentpoeng til 6,5 prosent, mens Senterpartiet går tilbake 0,3 prosentpoeng til 5,9 prosent på Sentio-målingen.

Videre viser målingen at Kristelig Folkeparti og Venstre har byttet plass. Venstre går fram 0,7 prosentpoeng til 4,6 prosent, mens KrF faller 1,4 prosentpoeng til 4,1 prosent.

Partiet Rødt får en oppslutning på 1,1 prosent, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng. Kategorien «andre» får en samlet oppslutning på 1,2 prosent, ned 0,2 prosentpoeng fra september. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer