Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre erkjenner medansvar for svak beredskap 22. juli

Nå satser partiet massivt på å styrke beredskap og politi i partiprogram-utkast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som gikk galt 22. juli, skyldes ikke bare politikken som ble ført i det siste. Også Høyre har vært i regjering og må bære sin del av ansvaret for en beredskap som sviktet. Selv om den sittende regjering selvsagt har et hovedansvar etter seks år med flertall, sier Bent Høie, lederen av Høyres programkomité, til Aftenposten.

Høie sier videre at Høyre har påpekt flere mangler som ikke er fulgt opp under den rødgrønne regjeringen.

Vil øve mer
- Men alle partier bør nå diskutere svakheter i beredskap og samfunnssikkerhet i forbindelse med programarbeidet, sier han.

Høyre presenterer tirsdag et utkast til nytt partiprogram for årene 2013 til 2017. I programmet legger partiet opp til å styrke beredskapen og gjøre politiet i stand til å takle terror og alvorlig kriminalitet.

Tiltakene Høyre ønsker, er flere storøvelser der nødetatene trener sammen, nøye presisering av politiets beredskapsansvar, å gjøre Forsvaret tilgjengelig for nasjonal krisehåndtering, opprusting og styrking av PST i kampen mot terror, styrking av Kripos i kampen mot organisert kriminalitet, en politistudie for å få treffsikker kunnskap om nye utfordringer og en vesentlig styrking av bemanningen i politiet.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media