Politisk barometer

Høyre etter skandaleukene: Fortsatt Norges største parti

Ap og Frp daler videre, mens Høyre befester sin posisjon som landets største parti på Dagbladets ferske meningsmåling.

HOLDER STILLINGEN: Høyre og Erna Solberg holder stillingen som landets største parti, tross innrømmelser av massiv svikt av varslersakene mot avgåtte Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOLDER STILLINGEN: Høyre og Erna Solberg holder stillingen som landets største parti, tross innrømmelser av massiv svikt av varslersakene mot avgåtte Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre står støtt og tilsynelatende uberørt av Metoo-stormen som har herjet også dette partiet i starten på året.

I januarmålingen fra Ipsos får partiet en oppslutning på 26, 2 prost.

Målingen ville gitt 48 mandater på Stortinget, noe som er tre mer enn i dag, og gjør Høyre til Norges største parti for andre måned på rad.

Statsminister Erna Solberg (H) tror Metoo-effekten på meningsmålinger kan være overvurdert.

- Det er ikke sikkert at Metoo slår så hardt inn på meningsmålingene som mediene tenker. Det er langsiktige ting som ofte slår inn. Jeg tror også dette er de store linjene etter valget. Vi har fått til en regjering, vi har en Jeløya-plattform, sier Solberg til Dagbladet.

Rødgrønt flertall

Ap sliter fortsatt, og går tilbake 0,9 prosentpoeng siden desember. Fjorårets stortingsvalg var det nest dårligste valget for Arbeiderpartiet siden 1928. Likevel var ikke bunnen nådd, og januar-målingen gir en tilbakegang på 2 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet.

Det ville gitt 2 færre mandater enn i dag.

Til tross for Aps tilbakegang, er det rødgrønt flertall på meningsmålingen – for første gang siden oktober i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer