Høyre fintet ut av skolen

Høyre er fintet langt opp på tribunen, og stemmer imot når flertallet i Oslo bystyre vedtar å låne 50 millioner kroner for å styrke driften i grunnskolene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ren valgkamptaktikk, raser leder Heidi Larssen i finanskomiteen i Oslo kommune.

- Å låne penger til drift er totalt uansvarlig. Oslo kommune kommer til å slite med dette i år framover, sier hun.

Høyre har skole og utdanning som fanesak i valgkampen. Å måtte stemme imot en tilleggsbevilgning til skolene passer dårlig inn i det bildet det regjeringskåte partiet nå presenterer av seg selv. Likevel blir det tommelen ned når saken kommer til avstemning i bystyret 20. juni.

Sikret flertall

SVs Ivar Johansen fnyser av Larssens respons.

- Dette er verken tullete eller taktikk. Oslo-skolen skriker etter penger. Ferske tall viser at de enkelte grunnskolene i Oslo til sammen har 37 millioner kroner mindre å rutte med i år sammenliknet med i fjor. At vi nå vil låne 50 millioner kroner har intet med valgkampen å gjøre, dette handler om skolen i Oslo, sier Johansen.

Forslaget fremmes av SV i samarbeid med Ap, RV, Frp og uavhengige representanter (utbrytere fra Frp), og er allerede sikret flertall i bystyret.

Brikker på plass

De siste brikkene falt på plass for Johansen i går formiddag, uten at Høyre på noe tidspunkt ble involvert i arbeidet.

- Vi snakket først med dem som står oss nærmest politisk, og etter hvert med Frp og de uavhengige representantene, sier Johansen.