Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre fnyser av Aps veiløfter

Høyres Nikolai Astrup fnyser av Arbeiderpartiets nye veiløfter og mener de mangler minst 27,5 milliarder kroner. Men Ap sier de har en plan.

IKKE IMPONERT: Nikolai Astrup (H) leder transportkomiteen på Stortinget. Han er ikke imponert over Ap´s valgløfter. Foto: STEIN J BJØRGE  
IKKE IMPONERT: Nikolai Astrup (H) leder transportkomiteen på Stortinget. Han er ikke imponert over Ap´s valgløfter. Foto: STEIN J BJØRGE   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap skal bruke sju milliarder kroner mer på Nasjonal transportplan (NTP). Partiet sier de også vil bygge seks nye veier i tillegg til å øke statens andel i kollektivavtalene i byene. Ifølge VG har Astrup, som er leder av transportkomiteen på Stortinget, regnet ut hva løftene vil koste og mener Ap lurer velgerne.

– Det vi ser nå er en pinlig overbudspolitikk. Dette lar seg ikke finansiere, sier han. Men Aps Eirik Sivertsen, nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen, sier de har en plan.

– Jeg kan forsikre om at vi kan gi en god redegjørelse for hvordan vi skal betale for dette, sier han. Sivertsen forklarer at Ap for det første flytter på 51,3 milliarder kroner i transportplanen, slik at det ikke er «nye» penger som går til Aps løsninger, foruten de varslede sju milliardene ekstra i NTP.

Videre mener Sivertsen at Høyres prisanslag for Aps planer om seks nye veier, på 18 milliarder kroner, er feil.

(NTB)

Hele Norges coronakart