Høyre foreslår økt støtte til Natteravnene i Oslo etter voldshelg

Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats etter flere voldshendelser i hovedstaden i helga.

PATRULJERER: Fra klokka 23.00 fredag kveld til klokka 02.30 natt til lørdag kunne Oslo politidistrikt anslå at det hadde vært mellom 15 og 20 tilfeller av uprovosert vold i hovedstaden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PATRULJERER: Fra klokka 23.00 fredag kveld til klokka 02.30 natt til lørdag kunne Oslo politidistrikt anslå at det hadde vært mellom 15 og 20 tilfeller av uprovosert vold i hovedstaden. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Politiet må slå hardt ned på voldelige og kriminelle ungdomsgjenger, men politiet kan ikke være overalt hele tiden. Derfor er vi helt avhengige av et tettere og bedre samarbeid, sier Solberg til Dagbladet.

Høyre-toppen sier at «når det blir færre voksne folk i gatene som passer på at alt går rolig for seg, får det dramatiske konsekvenser.»

- Helt konkret mener jeg kommunen må styrke økonomien til Natteravnene i stedet for å kutte i budsjettene, samt at Røde Kors sitt arbeid med gatemekling også må styrkes, sier han.

Han varsler dermed overfor Aftenposten at Høyre kommer til å foreslå økt støtte til Natteravnene og til Røde Kors Gatemegling.

Uttalelsen kommer etter at det var mellom 15 og 20 tilfeller av vold i Oslo fra klokka 23 fredag til klokka 2.30 lørdag. Det var noen tilfeller av uprovosert vold.

Solberg mener Oslo kommune har sviktet i arbeidet med å forebygge og håndtere volden, og han mener det skyldes for liten støtte til frivillig innsats i forebyggende arbeid.

- I tillegg må vi styrke det forebyggende arbeidet og slik hindre at ungdommer rekrutteres inn i gjengmiljøene, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer