Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre fortsatt størst

Høyre-leder Jan Petersen kan smile fornøyd. Partiet har overlevd sommerferien som landets største, men Arbeiderpartiet knapper innpå før valgkampen. KrF går kraftig tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en oppslutning på 29,4 prosent troner Høyre øverst på Sentio-Norsk Statistikks partibarometer for juli, utført for Nationen. At oppslutningen likevel er en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng fra juni, samtidig som Arbeiderpartiet går fram 3,6 prosentpoeng til 23,6 prosents oppslutning, demper ikke Petersens humør.

- Målingen viser at Arbeiderpartiet og Høyre vil spille helt spesielle roller i denne valgkampen. Den viser også at folk ønsker et regjeringsskifte, sier en fornøyd Petersen.

Statsminister Jens Stoltenberg er på sin side glad for framgangen, men ikke selve oppslutningen. Han regner med at partiet vil vokse fram mot valget 10. september.

- Jeg vil være veldig forsiktig med å legge vekt på én meningsmåling. Disse svinger og det er valget som til sjuende og sist avgjør, sier Stoltenberg.

For sentrum er målingen lite oppløftende. KrF faller kraftig tilbake med 3,9 prosentpoeng til 11,7 prosents oppslutning. Venstre holder seg under sperregrensen med en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng til 2,6 prosent, mens Sp nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,6 prosent, en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng.

FrP er landets tredje største i målingen og går fram 1,6 prosentpoeng til 15 prosents oppslutning. SV går fram 1,3 prosentpoeng til 8,6 prosent, mens RV står stille på 2 prosents oppslutning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling