Stengte ned Norge:

Høyre fosser fram, Erna rekordpopulær

Høyre går fram 6,5 prosent i Dagbladets januarmåling og statsminister Erna Solberg har aldri vært mer populær. Målingen er tatt opp i dagene etter de nye kraftige tiltakene mot coronaviruset.

POPULÆR: Statsminister Erna Solberg (H) har aldri vært mer populær siden hun ble statsminister i 2013. Hele sju av ti velgere mener hun gjør en god jobb, mens under én av ti mener hun gjør en dårlig jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
POPULÆR: Statsminister Erna Solberg (H) har aldri vært mer populær siden hun ble statsminister i 2013. Hele sju av ti velgere mener hun gjør en god jobb, mens under én av ti mener hun gjør en dårlig jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette viser hvordan valget godt kan bli hvis det blir et pandemivalg. Det er en samling rundt leirbålet. Høyre får et skikkelig styringstillegg, sier valgforsker Svein Tuastad ved Universitetet i Stavanger etter å ha sett Dagbladets tall.

Det er store utslag i Ipsos' januarmåling utført for Dagbladet. Høyre gjør et enormt hopp siden sist måling som ble tatt opp rett før jul og går fram fra 18,9 til 25,4 prosent. En framgang på hele 6,5 prosentpoeng.

Senterpartiet er med 21,4 prosent nok en gang større enn Arbeiderpartiet, som måles til 20,4 prosent.

- Dette er gode tall for Høyre, og en skikkelig vitamininnsprøytning for oss ved inngangen til valgåret, sier nestleder og finansminister Jan Tore Sanner, som knytter målingen til Høyres håndtering av coronapandemien.

Målingen ble tatt opp mandag til onsdag denne uka, altså dagene etter at regjeringen innførte de strengeste coronatiltakene siden mars etter funnet av coronamutanten i Nordre Follo.

- Det er tøffe tider for veldig mange, men jeg er overbevist om at hvis vi alle fortsetter den gode innsatsen en stund til, så klarer vi sammen å ta Norge trygt ut av coronakrisen, fortsetter Sanner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer