Høyre fosser fram, Frp tilbake

Men det er stikk motsatt på annen måling.

GODT NYTT: Både Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) kan glede seg over oppløftende meningsmålinger i dag, dersom de glemmer den andre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
GODT NYTT: Både Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) kan glede seg over oppløftende meningsmålinger i dag, dersom de glemmer den andre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre fosser fram i en ny meningsmåling, mens Frp går tilbake 6,3 prosentpoeng. I en annen måling er utviklingen for de to partiene stikk motsatt.

Erna Solberg og Høyre kan glede seg over en framgang på hele 7,1 prosentpoeng i Dagens Næringslivs partibarometer for mai. Høyre er største parti med 32,0 prosent i målingen som er utført av Sentio Research Norge.

Mens Solbergs parti bykser fram, går Fremskrittspartiet kraftig tilbake og ender på 13,2 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake 2,8 prosentpoeng til en oppslutning på 30,0 prosent.

I en annen måling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er imidlertid utviklingen motsatt for alle de tre partiene. Her går Ap og Frp fram, mens Høyre tar det største skrittet tilbake.

Arbeiderpartiet har gått fram 1,2 prosentpoeng den siste måneden, og får en oppslutning på 31,8 prosent, i maimålingen som er utført av Opinion Perduco.

Fremskrittspartiet har den største framgangen med 1,9 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng.

- Arbeiderpartiet og Høyre er i realiteten jevnstore. Jens Stoltenberg og Erna Solberg blir derfor sentrale i neste års valgkamp. Men de trenger begge støtte fra småpartier som lett kommer i skyggen, sier valgforsker Bernt Aardal til ANB.

Overfor Dagens Næringsliv kommenterer Aardal de store forskjellene mellom ulike meningsmålinger den siste tiden.

- Jeg mener at bransjen må sette seg ned og diskutere hvorfor utslagene på de forskjellige målingene er så store om dagen, sier Aardal.

(NTB)